Totalt 14 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det uppger distriktet på sin webbplats klockan 11 på torsdagen.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, sjunker för fjärde dagen i rad och är nu 144. I går, onsdag, var incidensen 151.

Under onsdagen var det 358 personer som testade sig för coronaviruset.

Totalt har distriktet nu haft 3994 positiva fall sedan pandemins början.


 

Sju covidpatienter i onsdags

Hittills den här veckan har nu 55 nya fall konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt. Utöver dagens 14 rapporterade man om 19 i går, om nio i tisdags och om 13 i måndags.

Av gårdagens 19 fall fanns en av de smittade i Vasa och resten i distriktets norra delar: åtta personer i Jakobstad, sex i Pedersöre, tre i Larsmo och en i Nykarleby.

Läs också: Flest nya fall i Jakobstad och Pedersöre – de flesta får viruset inom familjen

Enligt uppgifter från infektionsöverläkare Juha Salonen på Vasa centralsjukhus var det på onsdagen sju personer som behövde sjukhusvård på grund av covid-19. Tre av dem fick intensivvård.


67 proccent är fullvaccinerade

Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd (THL) är det nu 74,2 procent av invånarna i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått den första dosen av coronavaccinet, och 67,0 procent som även fått den andra.

Ser man enbart till befolkningen över 12 år är andelen 85,5 respektive 77,2 procent.

Målet är en vaccinationstäckning på 80 procent.

På THL:s webbplats kan man följa hur vaccineringen framskrider i de olika kommunerna i Vasa sjukvårdsdistrikt.