Fyra nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

78,4 procent av alla som är över 12 år har fått två vaccindoser i Vasa sjukvårdsdistrikt . Zoom
Foto: Jonas Brunnström

78,4 procent av alla som är över 12 år har fått två vaccindoser i Vasa sjukvårdsdistrikt .

Incidensen har sjunkit under hela veckan. Söndagens siffra är veckans lägsta.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt fyra nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det uppger distriktet på sin webbplats klockan 11 på söndagen.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, fortsätter sjunka och är nu 114. I går, lördag, var incidensen 117.

Under lördagen var det 65 personer som testade sig för coronaviruset.

Totalt har distriktet nu haft 4020 positiva fall sedan pandemins början.

Annons
Hittills den här veckan har 81 nya fall konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt. Utöver dagens fyra rapporterade distriktet om nio fall i går, 13 fall i fredags, 14 fall i torsdags, om 19 i onsdags, om nio i tisdags och om 13 i måndags.


78 procent är fullvaccinerade

Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd (THL) är det nu 85,7 procent av invånarna över 12 år i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått den första dosen av coronavaccinet, och 78,4 procent som även fått den andra.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan