Coronaexponering i kyrka i Karleby

Den som befann sig i Karleby sockenkyrka på söndagskvällen kan ha exponerats för coronaviruset. Zoom
Foto: Arkiv

Den som befann sig i Karleby sockenkyrka på söndagskvällen kan ha exponerats för coronaviruset.

Personer som befann sig i Karleby sockenkyrka på söndagskvällen kan ha exponerats för coronaviruset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Soite har uppdaterat sin lista över coronaexponerade platser.

Söndag 10.10 kl. 18-19.30 har det skett en exponering i Karleby sockenkyrka

Soite påminner också om att ovaccinerade personer direkt ska söka sig till coronatest också om de har mycket lindriga symtom. Den som väntar på resultatet från coronavirusprovtagning ska vara i hemkarantän, så att hen inte eventuellt exponerar andra för coronaviruset till exempel på arbetsplatsen.

Från och med onsdag flyttar coronatestningen av barn i Karleby. Den sker då i en container i närheten av barnakuten, nära huvudingången till centralsjukhuset. Barn kan fortfarande också testas vid drive in-teststationen.

Annons
Soite följer THL:s uppdaterade direktiv för coronatestning. Det innebär att barn inte längre måste testas om de har en lindrig förkylning. Test rekommenderas för barn under 12 år om det har konstaterats att de exponerats för smitta och de har symtom eller om någon familjemedlem som är över 16 år gammal inte ännu har fullständigt vaccinationsskydd. Ett barn kan också hänvisas till coronatest utifrån läkarbedömning.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan