|

580 nya fall av covid-19 – incidensen högst i Mellersta Österbotten

Incidensen, alltså antalet smittade per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, i landet är 138. Zoom
Foto: SPT

Incidensen, alltså antalet smittade per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, i landet är 138.

Incidensen i Finland är nu 138, rapporterar Institutet för hälsa och välfärd.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 218 personer vårdas på sjukhus för sjukdomen covid-19, rapporterar Institutet för hälsa och välfärd på tisdagen. Av dem får 33 intensivvård. Institutet uppdaterar sin rapport om antalet patienter i primärvården, specialistvården och intensivvården på måndagar, onsdagar och fredagar.

Incidensen, alltså antalet smittade per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, i landet är 138. De föregående 14 dygnen var incidensen 122.

Högst är incidensen, 176, i Mellersta Österbotten.

I Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är incidensen 175, i Vasa sjukvårdsdistrikt 141, i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt 123 och på Åland 16. (THL:s statistik uppdateras med fördröjning, enligt Vasa sjukvårdsdistrikts färska siffror på tisdagen är incidensen nu 153).

Annons
Institutet för hälsa och välfärd ger på måndagar, onsdagar och fredagar ut siffror om antalet personer som vårdas inom primärvården, den specialiserade sjukvården och intensivvården.


Av den del av befolkningen som fyllt 12 år har 84,8 procent fått sin första dos coronavirusvaccin medan 75,6 procent har fått två doser, enligt institutets vaccinationsregister. Av hela befolkningen har 74,7 procent fått den första dosen vaccin medan 66,6 procent har fått två doser, uppger institutet. Siffrorna som gäller vaccinationstäckningen i Finland uppdaterades under måndagen.

Vaccinationsregistret uppdateras med fördröjning, vilket innebär att alla vaccinationer inte nödvändigtvis syns i registret.

Sedan epidemins början har totalt 151 787 fall av sjukdomen covid-19 konstaterats i Finland.

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar coronasiffror utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • Institutets siffror kan skilja sig från sjukvårdsdistriktens siffror.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan