Fem nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar de nya fallen på sin webbplats. Zoom
Foto: Ida Erikson

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar de nya fallen på sin webbplats.

Nu har 80 procent av alla invånare över 12 år i distriktet fått två vaccindoser.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt fem nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på måndagen.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, har sjunkit ytterligare och är nu 79. I går, söndag, var incidensen 84.

Under söndagen var det 104 personer som testade sig för coronaviruset.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 4086 personer.

Annons

 

61 fall förra veckan

Under förra veckan (måndag–söndag) konstaterades sammanlagt 61 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt. Det är betydligt färre än veckan innan då de var 81.

– Det är roligt att incidensen sjunkit så mycket som den har gjort. Det ser bättre ut än på länge. Jag hoppas att trenden håller i sig och att vaccinationstäckningen fortsätter att öka, sade sjukvårdsdirektör Marina Kinnunen till VBL/ÖT på söndagen.

Läs också: Coronaläget ljusnar i Vasa sjukvårdsdistrikt – Marina Kinnunen: "Det ser bättre ut än på länge"

Men även om incidensen sjunkit trodde Kinnunen ändå inte att Vasa sjukvårdsdistrikt trappar ner till accelerationsfasen riktigt än. Österbottens coronasamordningsgrupp kommer dock att diskutera saken på sitt möte i morgon, tisdag.

Vasa sjukvårdsdistrikt har befunnit sig i spridningsfasen, den högsta av de tre epidemiologiska faserna, sedan den 23 augusti. 


 

80 procent av alla över 12 år fullvaccinerade

Enligt de senaste uppgifterna (från söndag eftermiddag) från Institutet för hälsa och välfärd (THL) är det nu 86,3 procent av invånarna över 12 år i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått den första vaccindosen och 80,0 procent som även fått den andra. 

Räknar man hela befolkningen, det vill säga även alla barn under 12 år, handlar det om 69,5 procent som nu är fullvaccinerade.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan