Sex nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt – incidensen fortsätter sjunka

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Distriktet blir kvar i spridningsfasen, beslöt coronagruppen i morse.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sex nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på tisdagen. I går, måndag, var fallen fem.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, har minskat ytterligare och är nu 77. I går var incidensen 79.

Även om smittfallen minskat de senaste veckorna befinner sig Vasa sjukvårdsdistrikt fortfarande i den högsta av de tre epidemiologiska faserna, spridningsfasen. När distriktets coronasamordningsgrupp möttes i morse beslöt man att ännu inte gå ner till accelerationsfasen, enligt uppgifter från gruppens ordförande, sjukvårdsdirektör Marina Kinnunen.

Läs också: Vasa sjukvårdsdistrikt blir kvar i spridningsfasen: "Läget i norr måste bli bättre"

Annons

Under måndagen var det 442 personer som testade sig för coronaviruset.


 

Över 80 procent dubbelvaccinerade

Enligt de senaste uppgifterna (från måndag eftermiddag) från Institutet för hälsa (THL) är det nu 86,3 procent av invånarna över 12 år som tagit den första dosen av coronavaccinet i Vasa sjukvårdsdistrikt. 80,2 procent har fått båda doserna.

Också Jakobstad har nu sällat sig till de kommuner i distriktet där 80 procent av alla över 12 år är fullvaccinerade.

Räknar man hela befolkningen, det vill säga även alla barn under 12 år, handlar det om 69,6 procent som nu är fullvaccinerade i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Drop in-vaccinering i Österbotten

  • VASA: I dag den 2 november kan Vasabor som fyllt 12 år komma för att få antingen den första eller den andra dosen (om det gått minst sex veckor sedan den första) på Korsnästågets hälsostation, Fräsargatan 2, klockan 16–18. Vaccinet som ges är Pfizer Comirnaty.
  • LARSMO: På onsdag den 3 november klockan 13–16 är det drop in på Larsmo välfärdsstation. Tillfället riktar sig till den som ska ta den första vaccindosen.
  • BENNÄS: På torsdag den 11 november klockan 15–17 är det drop in på Bennäs välfärdsstation. Tillfället riktar sig till den som ska ta den första vaccindosen.
  • KORSHOLM: Under tre tisdagar i november – 9 november, 16 november och 23 november – kan korsholmare som fyllt 12 år komma och vaccinera sig utan tidsbokning på Korsholms hvc klockan 15–16.30. Man kan komma för att ta sin första, andra eller tredje dos. Tredje dosen ges till de riskgrupper som definierats av THL.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan