|

21 nya fall i Södra Österbotten

Incidensen är fortsatt hög i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt, även om den sjunkit något sedan början av veckan. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Incidensen är fortsatt hög i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt, även om den sjunkit något sedan början av veckan.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Incidensen är fortsatt hög i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt, även om den sjunkit något sedan början av veckan. På lördagen landar siffran på 149,7. På lördagen meddelar distriktet om 21 nya coronafall. Det är samma antal som i går fredag. Under de senaste två veckorna har man konstaterat 289 nya coronafall.

1–3 personer behöver för tillfället sjukhusvård på grund av covid-19. 

Sedan pandemins början har man i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt konstaterat 2251 coronafall.


Ännu har man inte nått vaccinationsmålet

Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa (THL) är det nu 82,6 procent av invånarna över 12 år som tagit den första dosen av coronavaccinet i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. 76,1 procent har fått båda doserna. Det innebär att man ännu inte nått vaccinationsmålet som innebär att 80 procent av alla invånare över 12 år ska vara fullvaccinerade.

Motsvarande siffror i Vasa sjukvårdsdistrikt är 86,4 procent respektive 80,6 procent.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan