22 nya fall i Södra Österbotten

På onsdagen togs 498 coronatest i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

På onsdagen togs 498 coronatest i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Incidensen stiger i regionen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 22 nya coronafall har konstaterats i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt under onsdagen. Incidenstalet stiger och ligger nu på 133,7, uppger distriktet på sin webbplats.. 

 

Smittläget i Södra Österbotten har försämrats under de senaste veckorna. Distriktet befinner sig i spridningsfasen för smittspridning sedan den 18 oktober. Under de senaste 14 dygnen har 258 nya coronafall konstaterats. 

Just nu vårdas sex patienter med coronavirussmitta på centralsjukhuset i Seinäjoki. 
Annons
Vaccinbuss rör sig i regionen 

Smittspridningen har särskilt tagit fart bland unga och ovaccinerade. För att höja vaccinationstäckningen satsar sjukvårdsdistriktet på en cirkulerande vaccinbuss som erbjuder människor att ta första eller andra vaccindosen utan tidsbokning. Bussen kommer bland annat att parkera vid skolor och butiker där många människor rör sig. Den stannar bland annat vid Ideapark i Seinäjoki fredagen den 26 november. 

Totalt har 2445 coronafall konstaterats i Södra Österbotten sedan pandemins början.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan