|

Nya begränsningar i södra Finland om inga covidintyg används

Arrangörer kan välja att använda sig av covidintyg och då behöver man inte följa regionförvaltningsverkets begräsningar. Zoom
Foto: SPT

Arrangörer kan välja att använda sig av covidintyg och då behöver man inte följa regionförvaltningsverkets begräsningar.

Allsångsevenemang och tillställningar med stående publik begränsas av Regionförvaltningsverket i Södra Finlands nya beslut.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nästa vecka tas nya coronarestriktioner för offentliga tillställningar i bruk i Nyland, meddelar Regionförvaltningsverket i Södra Finland på torsdagen. Antalet personer på så kallade ståläktare begränsas så att det vid ett evenemang får finnas högst 20 personer som inte har en sittplats.

"Begränsningen gäller inte offentliga tillställningar där det finns sittplatser för hela publiken", säger Oona Mölsä, överinspektör vid regionförvaltningsverket, i ett pressmeddelande.

Enligt Mölsä berörs inte heller evenemang där man tar in högst 20 personer med ståplats. Regionförvaltningsverket förutsätter inte heller att publiken sitter på sin egen plats under hela evenemanget.

Med ståläktare avses en plats där publiken kan följa med en föreställning, match eller dylikt. Därför omfattas inte till exempel mässevenemang av beslutet.

Annons


Allsång begränsas


Också allsångsevenemang som ordnas inomhus begränsas.

Om fler än 20 personer deltar i ett allsångsevenemang får högst hälften av det maximala personantalet släppas in i utrymmet.

Även allsångsevenemang där man sitter ner berörs av restriktionerna.

”Vi har strävat efter att rikta nödvändiga begränsningar enligt regeringens hybridstrategi till offentliga tillställningar där sakkunniga bedömer att risken för spridning av viruset är störst", säger Mölsä.

De nya begränsningarna gäller hela Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikts område.

Arrangörerna kan välja att använda sig av covidintyg och då behöver man inte följa regionförvaltningsverkets begräsningar.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan