|

Linjala skrev på för VIFK

NyhetsbildZoom
Vasa IFK:s nyförvärv Lasse Linjala ser framemot den kommande säsongen och gillar lagets spelstil. Foto: Linus Lindholm
Anfallaren Lasse Linjala som förra säsongen spelade för VPS i fotbollsligan har nu skrivit på ett kontrakt med Vasa IFK. Dessutom meddelade klubben under fredagen att man också skrivit på med tre andra spelare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den storväxta targetspelaren är själv mycket nöjd med flytten. Linjala som inte riktigt fick spelet att stämma i VPS ser nya möjligheter i sin nya klubb. – Jag lade ut krokarna efter att VPS meddelade att de inte kunde erbjuda mig kontrakt med 100 procents säkerhet. FC Kiisto och Vasa IFK var mina alternativ och jag valde IFK för det verkade vara bäst för mig, säger Linjala. Tränaren Tomi Kärkkäinen är nöjd med att ha Linjala med i truppen. – Vi behöver erfarenhet i laget och på topp är Lasse ypperlig för just det. Dessutom vet jag att han kan göra mål och han passar bra in i spelstilen, säger Kärkkäinen. Vasa IFK meddelade också att man skrivit ett långtidskontrakt med den 14-åriga juniormålvakten William Rosenlöf. Kontrakt har man också svarvat ihop med den tidigare VPS-backen Ilari Antila och mittfältaren Jesse Jääskeläinen som spelade i Kerho 07 under den gångna säsongen.

Kommentarer
|

Kollektiv kollaps för Sport: "game over efter nio minuter"

Nyhetsbild
Brody Sutter och resten av örnarna hade en nattsvart första period under matchen mot SaiPa. Foto: Linus Lindholm
Sju skott på mål i första perioden och Sport släppte in fyra av dem. En sådan mardrömsperiod inledde örnarna med och de lyckades inte reda upp situationen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan