|

Linjala skrev på för VIFK

NyhetsbildZoom
Vasa IFK:s nyförvärv Lasse Linjala ser framemot den kommande säsongen och gillar lagets spelstil. Foto: Linus Lindholm
Anfallaren Lasse Linjala som förra säsongen spelade för VPS i fotbollsligan har nu skrivit på ett kontrakt med Vasa IFK. Dessutom meddelade klubben under fredagen att man också skrivit på med tre andra spelare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den storväxta targetspelaren är själv mycket nöjd med flytten. Linjala som inte riktigt fick spelet att stämma i VPS ser nya möjligheter i sin nya klubb.

– Jag lade ut krokarna efter att VPS meddelade att de inte kunde erbjuda mig kontrakt med 100 procents säkerhet. FC Kiisto och Vasa IFK var mina alternativ och jag valde IFK för det verkade vara bäst för mig, säger Linjala.

Tränaren Tomi Kärkkäinen är nöjd med att ha Linjala med i truppen.

– Vi behöver erfarenhet i laget och på topp är Lasse ypperlig för just det. Dessutom vet jag att han kan göra mål och han passar bra in i spelstilen, säger Kärkkäinen.

Vasa IFK meddelade också att man skrivit ett långtidskontrakt med den 14-åriga juniormålvakten William Rosenlöf. Kontrakt har man också svarvat ihop med den tidigare VPS-backen Ilari Antila och mittfältaren Jesse Jääskeläinen som spelade i Kerho 07 under den gångna säsongen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan