|

Händer i dag: Regeringen diskuterar smittläget och omikronvarianten – förkyld Marin deltar på distans

Statsminister Sanna Marins (SDP) regering sammanträder i eftermiddag för att diskutera den nya coronavirusvarianten omikron och dess inverkan på smittläget. Zoom
Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Statsminister Sanna Marins (SDP) regering sammanträder i eftermiddag för att diskutera den nya coronavirusvarianten omikron och dess inverkan på smittläget.

Den nya virusvarianten omikron är på dagordningen när regeringen möts på tisdag eftermiddag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Statsminister Sanna Marins (SDP) regering sammanträder i eftermiddag för att förhandla om smittläget i coronaepidemin.

Regeringens förhandlingar om det förvärrade coronaläget inleds i Ständerhuset klockan 15. Regeringen bekantar sig bland annat med den epidemiologiska lägesbilden, vaccinationsläget och den nya virusvarianten omikron.

Sanna Marin själv kommer dock inte att vara på plats. Statsrådet kansli meddelar att statsministern har drabbats av förkylningssymptom och att hon därför deltar i mötet på distans.

Marins  förkylningssymtom uppges vara lindriga och hon ska coronatestas.

Annons

Nya inreserestriktioner

Regeringen beslutade i söndags att införa nya inreserestriktioner för dem som anländer från södra Afrika. Syftet med beslutet är att bromsa spridningen av den nya coronavirusvarianten omikron.

Från och med söndagen får personer från länder i södra Afrika inte längre resa in i Finland, även om de kan intyga att de är fullt vaccinerade.

Begränsningen gäller personer som under de senaste 14 dygnen har vistats i Sydafrika, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho, Eswatini (Swaziland), Moçambique eller Malawi.

Finländska medborgare har ändå enligt grundlagen alltid rätt att återvända till sitt hemland. Enligt gårdagens uppgifter har hittills 23 personer anlänt till Finland efter en vistelse i södra Afrika.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan