|

LYSSNA: Klimatförändringen i översvämningarnas Österbotten

Så här såg det ut då vattnet i Lappfjärds å steg i januari 2020. Zoom
Foto: Anders Bergvik

Så här såg det ut då vattnet i Lappfjärds å steg i januari 2020.

Vad innebär ett varmare klimat för översvämningsrisken i Österbotten? Här kan du lyssna på ljuddokumentären Plattlandet och översvämningarna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tidigare i veckan publicerades två artiklar som uppmärksammar översvämningsrisken i Österbotten och på vilket sätt klimatförändringen kan inverka på översvämningarna i framtiden.

I dagsläget jobbar man med anpassningsåtgärder och planer för att minska risken för översvämningsskador.

Men det mesta tyder på att vintrarna i Finland blir mildare och det innebära regn också mitt vintern. Hur kommer våra åar och älvar att klara av ett varmare klimat? Och hur är det att bo och leva i ett område där översvämningsrisken är närvarande hela tiden? 

Ljuddokumentären Plattlandet hittar du där nyhetspodden Bakom rubrikerna finns:  HSS Medias lyssnasajtSpotify eller Apple podcasts.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan