12 procent har fått tre doser vaccin inom Soite

Soite började redan i torsdags erbjuda vaccindos tre till alla över 18 år, förutsatt att det gått fem till sex månader sedan dos två. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Soite började redan i torsdags erbjuda vaccindos tre till alla över 18 år, förutsatt att det gått fem till sex månader sedan dos två.

12 procent av alla över 12 år har fått sin tredje coronaspruta i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Soite uppdaterade på måndagen igen sin coronavaccinationsmätare. Den visar att 84,1 procent av alla över 12 år nu fått sin andra vaccindos. För dos ett är siffran 88,8 procent. 

Vaccineringen med dos tre är också i full gång inom Soite. Den inleddes i torsdag för alla över 18 år, förutsatt att det gått fem till sex månader sedan dos två. Hittills har 12 procent av alla över 12 år fått den tredje sprutan. 

Soite meddelar att vaccinationstäckningen i coronavaccinationsmätaren nu har räknats ut utifrån invånarantal från Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata. I procenttalen för de olika åldersgrupperna finns därför en del variation jämfört med tidigare tal som räknades ut utifrån invånarantal från Statistikcentralen.

Även Institutet för hälsa och välfärd THL använder invånarantalen från Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata, och Soites statistik är därför nu mer jämförbar med THL:s tal.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan