|

I dag: 28 nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar om 28 nya fall det senaste dygnet. 13 procent av österbottningarna har fått den tredje vaccindosen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Incidenstalet i distriktet är nu 158. I går tog 662 österbottningar ett coronatest. 

Sedan pandemins början har sjukvårdsdistriktet 4760 konstaterade fall av viruset. 

 
Enligt uppgifter i går vårdas två coronapatienter på sjukhus. Det är två ovaccinerade personer som får avdelningsvård. 

Vaccineringen av framför allt den tredje dosen går snabbt framåt nu. Enligt senaste uppgifter har 13 procent av österbottningarna fått den tredje vaccinsprutan. 


 

På fredag är det drop in-vaccinering i Vasa på Kyrkoesplanadens hvc klockan 14–17.30.

Söndagen den 19 december är det dags för nästa vaccinationstillfälle i Vasa. Det är däremot enbart tidsbokning som gäller, ingen drop in-möjlighet. 

Coronavaccinationer erbjuds med tidsbokning klockan 8–16 på Dammbrunnens hälsostation. Adressen är Dammbrunnsvägen 4.

Även vid Kyrkoesplanadens hälsostation på adressen Kyrkoesplanaden 26 ordnas vaccinering på söndagen. Klockslaget som gäller är 8–16. 

Serviceboendet Himalaja i Vasa har coronasmitta. Enligt de första uppgifterna är ett tjugotal exponerade, både klienter och personal. Två enheter berörs och kan för tillfället inte ta emot besök. 


Marina Kinnunen
Foto: Jonny Huggare Smeds

Marina KinnunenLÄS MERA:

Coronaläget i Österbotten har försämrats igen. Det kunde Österbottens coronasamordningsgrupp konstatera när man gjorde sin veckoöverblick på tisdagen.
Annons

– Jo jag har tyvärr inte så mycket positiva nyheter i dag, sade sjukvårdsdirektör Marina Kinnunen, som leder gruppen, efter tisdagens möte.

På söndag går Regionförvaltningsverkets nuvarande begränsningar för sammankomster i Vasa sjukvårdsdistrikt ut. Eftersom coronaläget åter har försämrats önskar Österbottens coronasamordningsgrupp nu att restriktionerna förlängs – och skärps.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan