|

Stockmann stänger i Uleåborg och Moskva

Zoom
Foto: Roni Rekomaa

Stockmann planerar att stänga fyra olönsamma varuhus, tre i Moskva och ett i Uleåborg. Dessutom stänger bolaget Lindex-affärer i Ryssland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bolaget inleder samarbetsförhandlingar som berör hela personalen i Uleåborg. På varuhuset arbetar cirka 230 personer, 90 av dem på heltid. Stockmanns mål är att spara 50 miljoner euro per år. Sparprogrammet påverkar inte personalen på de återstående varuhusen. Efter stängningarna har Stockmann kvar två varuhus i Moskva. De ligger närmare stadskärnan än de varuhus som stängs. Stockmann har också varuhus i S:t Petersburg och Jekaterinburg. Stängningarna har att göra med strategireformen som Stockmann inledde i fjol på grund av det drastiskt försämrade resultatet. Stockmanns rörelseresultat efter engångsposter var i fjol 43 miljoner euro på minus. Året innan gjorde bolaget en vinst på 54 miljoner. Omsättningen krympte med nästan 10 procent till 1,8 miljarder euro. Stockmann uppger att fjolåret var svårt speciellt i Finland och Ryssland, som är bolagets viktigaste marknader. Stockmann räknar med förlust också i år.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan