Skärpta begränsningar i Södra Österbotten – nu får bara 20 personer samlas

Från och med annandag jul är alla inomhusevenemang med över 20 deltagare förbjudna i Seinäjokitrakten. Som ett alternativ till begränsningarna kan arrangörer dock ta i bruk covidintyget. Zoom
Foto: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Från och med annandag jul är alla inomhusevenemang med över 20 deltagare förbjudna i Seinäjokitrakten. Som ett alternativ till begränsningarna kan arrangörer dock ta i bruk covidintyget.

De nya begräsningarna träder i kraft på söndag och gäller i fyra veckor framåt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Från och med annandag jul, den 26 december, gäller nya, skärpta begränsningar i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. Det meddelar Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland på torsdagen.

Från och med söndag är alla offentliga sammankomster och allmänna tillställningar som ordnas inomhus med över 20 deltagare förbjudna i samtliga kommuner som hör till distriktet. Begränsningen gäller fram till den 23 januari.

I nuläget är det tillåtna maxantalet 50 personer.

 Som ett alternativ kan verksamhetsutövare och arrangörer ta i bruk covidintyget.

Annons
Beslutet har fattats med stöd av 58 paragrafen i smittskyddslagen.


Vill trygga hälsovårdens kapacitet

Södra Österbotten sjukvårdsdistrikt klassas fortsättningsvis som ett område med samhällsspridning. Regionförvaltningsverket konstaterar i sin bedömning att antalet nya smittfall fortfarande är högt trots nuvarande rekommendationer och att nya smittor har konstaterats i de flesta kommuner i distriktet.

Läs också: 30 nya coronafall i Södra Österbotten på onsdagen

Med de skärpta begränsningarna hoppas man nu kunna trygga hälsovårdens kapacitet och en lyckad smittspårning.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan