104 nya coronafall inom Soite förra veckan – nu finns omikron i distriktet

Bland de 104 nya fall av corona som bekräftades inom Soites område förra veckan fanns även omikronvarianten. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Bland de 104 nya fall av corona som bekräftades inom Soites område förra veckan fanns även omikronvarianten.

Incidenstalet är uppe i 267 och med omikronvarianten i regionen väntas det stiga ytterligare. Centralsjukhuset har just nu fem coronapatienter och en till person har avlidit.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Förra veckan bekräftades sammanlagt 104 nya fall av covid-19 inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Veckan innan var de nya fallen 103 stycken. Incidenstalet stiger från 167 till 267.

 

Social- och hälsovårdssamkommunen Soite meddelar också om det första bekräftade fallet av omikronvarianten inom sitt område. Omikron smittar ännu lättare än de tidigare varianterna.

För tillfället vårdas fem personer för covid-19 vid Mellersta Österbottens centralsjukhus, en person behöver intensivvård. Smittspårningen fungerar i 87 procent av fallen.
Annons
Sedan förra veckan har en person avlidit av covid-19 inom Soites område. Nu har alltså totalt sju personer i området avlidit till följd av covid-19 sedan pandemins början.


Soite har också uppdaterat sin coronavaccinationsmätare. Av de över 12-åriga invånarna har nu 89,3 procent första dosen coronavaccin, 85 procent har fått andra dosen och 30,1 procent har fått tredje dosen.

Coronavaccinationscentralen fortsätter på tisdag ge vaccin efter en julpaus men på nyårsafton är vaccinationscentralen stängd igen. Coronatestningen har däremot öppet som vanligt också under nyårshelgen.

På grund av den stora efterfrågan på covidintyg har Soites telefonlinjer gått heta och det har tidvis varit svårt att komma fram. Soite uppmanar sina kunder att i första hand själva hämta intyget på webbplatsen Mina Kanta. Via webbplatsen kan man ladda ner sitt covidintyg och skriva ut det eller ta en skärmdump av intyget och spara i telefonen.

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan