232 Karlebybor har fått positivt coronasvar sedan torsdagen den 6 januari, alltså på en vecka. För Kronoby är motsvarande antal fall 28. Det senaste dygnet har 2 Kronobybor smittats. Det här enligt statistik från Institutet för hälsa och välfärd THL. Det finns viss fördröjning i siffrorna från THL.

Soite å sin sida rapporterar på torsdagen att smittfallen fortsätter att öka snabbt. Incidensen i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt är nu 730 per 100 000 invånare de senaste 14 dygnen. Under den tiden har 570 invånare smittats.

Antalet covidpatienter på Möcs i Karleby har minskat med en sedan onsdagen och är nu två.

Soites coronaberedskapsgrupp uttrycker i ett pressmeddelande sin tacksamhet till invånarna som vaccinerar sig flitigt. Just nu är det rekordtakt på vaccineringen inom sjukvårdsdistriktet och det är då och då rusning vid vaccinationscentren, där det vaccineras utan tidsbokning. 

5-11-åringar är den nyaste gruppen att få vaccin. För dem ordnas vaccinering vid vaccineringscentren med tidsbokning. Soite ordnar också dagar med walk in-vaccinering för den här åldersgruppen vid barnsjukhuset på Möcs tisdag den 18 januari klockan 16-19 och lördag 22 januari klockan 10-15.

Artikeln är rättad 13.1 kl. 14.57. Antalet nya fall på 14 dagar är 570, inte 750.