|

Händer i dag: Regeringen ser över coronastrategin – måste få stopp på belastningen på sjukhusen

I en intervju för Iltalehti förra veckan sade statsminister Sanna Marin (SDP) att det finns anledning att uppdatera regeringens coronastrategi. Zoom
Foto: Antti Aimo-Koivisto

I en intervju för Iltalehti förra veckan sade statsminister Sanna Marin (SDP) att det finns anledning att uppdatera regeringens coronastrategi.

Den stora belastningen på sjukvården gör att regeringen måste uppdatera sin strategi för arbete mot coronasmittan. I dag klockan tio samlas regeringen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regeringen sammanträder på tisdag klockan 10 för att diskutera behovet av att uppdatera Finlands coronastrategi, meddelar regeringskansliet på måndagen.

Behovet av att se över strategin har uppstått efter den enorma ökning av coronasmittor på grund av omikronvarianten, och det efterföljande allt hårdare trycket på sjukvården.

Enligt regeringskansliet ska regeringen ta del av en ny lägesbild och experters bedömning av sjukvårdsbelastningen de närmaste veckorna. 

Statsminister Sanna Marin (SDP) sade i förra veckan att det finns ett behov av att se över det fortsatta arbetet med bekämpningen av pandemin.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan