|

VIDEO: Se barnens fredag på Olympiastadion – Stafettkarnevalen här igen

Gatustafett 8-manna mixed grundskolor 1–6.
Foto: Jonas Brunnström

Gatustafett 8-manna mixed grundskolor 1–6.

Gatustafett för lågstadier.
Foto: Jonas Brunnström

Gatustafett för lågstadier.

Live Här kan du ta del av Svenska Yles direktsändning från Olympiastadion i Helsingfors i dag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

 
Här kan du följa Svenska Yles direktsändning hela dagen. Finalerna kommenteras av Magnus Eklöv och Janne Isaksson.

Stafettkarnevalen är äntligen tillbaka efter några års pandemipaus – och i år är det dessutom 60:e gången som evenemanget ordnas. Och det blir garanterat karnevalstämning med flera tusen deltagare – både löpare och hejarklackar – från skolor i hela Svenskfinland på plats på Olympiastadion i Helsingfors under fredag och lördag.

Portarna till stadion öppnades klockan 12 och klockan 12.55 är det inmarsch. Direktsändningen här ovan börjar strax innan det. Själva tävlingarna öppnas klockan 13.20 och först på programmet står 5 x 80 meter för lågstadieflickor. På Stafettkarnevalens sajt hittar du karnevalens minutprogram samt mera detaljerad information om vilka skolor som springer i vilka heat och tidtabellerna för dessa.

Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten är som vanligt också på plats på karnevalen med reportrar och fotograf för att rapportera om glädjestunder, hejarop och målgångar – så kom ihåg att hålla koll på våra sajter under helgen!
Annons

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan