Heiman har under hösten underhållit och berört teaterpublik från hela Norden. Ann-Luise Bertells verk berättar om vår historia, ur en familjs perspektiv. Pjäsen lyfter teman som ensamhet, rädsla, skuld, föräldralöshet men också kärlek och hur den tar sig uttryck och går i arv mellan generationerna. Publiken hyllar såväl den finurliga scenografin som Charlotta Kerbs drömska musik och skådespelarnas övertygande insatser. Vårens biljetter finns nu till försäljning.

Farsen Man får väl ställa upp beskrivs av publiken som sett den som precis vad som behövs just nu. ”Mycket bra pjäs. Skrattade så tårarna rann. Tack!”, skrev en besökare till teatern efter en föreställning.
HBL lyfter i sin recension av pjäsen Johan Aspelins kroppspråk, Susanne Marins minspel och Carola Saréns komik. Föreställningens scenografi är tapetserad med Österbottnisk föreningshistoria. Urklipp ur fyra decennier av tidningen ÖP har gjorts till tapet i föreningslokalen i den fiktiva byn Svanby. Om du har bra syn kanske du kan se någon bekant – eller kanske dig själv? Köp biljetter till farsen av Adde Malmberg här.

Patrik, Irene och Pensionärsmakten på scen

I mars blir det traditionsenligt premiär för en skol- och familjepjäs. Wasa Teater är nationellt kända för sitt arbete med barn- och ungdomsteater. För många skolor och familjer är det tradition att besöka Wasa Teater när våren närmar sig sommar. Vårens satsning på barnteater blir Patrik, Irene och Pensionärsmakten. Det är en nyskriven pjäs baserad på Malin Klingenbergs & Joanna Vikström Eklövs populära bokserie. Det kommer att bli en fartfylld föreställning för äventyrslystna lågstadiebarn. Läs mer om produktionen här.


Presentkort är en populär och uppskattad julklapp

Presentkorten är i kraft i ett år och gäller på alla föreställningar på Wasa Teater och kan köpas i Wasa Teaters biljettkassa eller online.
Presentkorten fungerar som betalningsmedel i Wasa Teaters biljettkassa eller i NetTickets webbshop.

Gästspel och en ny nordisk musikal

I Wasa Teaters strategi ingår en aktiv satsning på det lokala, det inhemska och det nordiska samt på nyskriven dramatik. Hösten 2023 får en ny nordisk musikal urpremiär på teaterns stora scen.

Thomas Enroth komponerar musiken till Ann-Luise Bertells utvandrarepos Vänd om min längtan, som blir musikal på Wasa Teater hösten 2023. Nils-Petter Ankarblom arrangerar musiken och låtskrivaren och artisten Åsa Jinder är textförfattare. Erik-André Hvidsten återvänder till Wasa Teater, den här gången som regissör.

- Musikalen handlar om finlandssvenska utvandrare, men det kunde likaväl handla om folk från min hemby i Norge eller svenska emigranter. Detta är en nordisk berättelse, konstaterar Hvidsten.

Gästspel är som små guldkorn spridda över våren, i år bland annat från både Svenska Teatern och Dramaten.