|

Glasdamm i två av Alkos viner

NyhetsbildZoom
Foto: Arkiv
Alko plockade bort både vitvinet Drostdy-Hof Chardonnay och rödvinet Allesverloren Tinta Barocca från hyllan på fredag på grund av att det kan finnas glasdamm i flaskorna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt tillverkaren av Drostdy-Hof Chardonnay är det en ytterst liten del, mindre än 1/10.000 flaskor, som kan innehålla glasdamm.

Även det Sydafrikanska rödvinet Allesverloren Tinta Barocca plockades bort från hyllan på grund av samma orsak.

För Drostdy-Hof Chardonnay gäller det flaskor märkta med LB106J14 och LB125H14 och för Allesverloren Tinta Baroccan LB115J14.

Kunder som köpt endera vinsorten kan returnera det till Alko.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.