Arja Mikkola från Karleby handlar mat tillsammans med sin make i sin lokala Prisma och i S-market i Halkokari. På sommaren besöker de också ofta S-market i Kelviå, eftersom den ligger närmare till stugan jämfört med staden.

– När vi reser eller semestrar i Finland med bil brukar vi vanligen äta på någon ABC, säger Mikkola.

Mikkola har använt både S-mobil och ABC-mobil i flera år. Mest använder hon S-mobil, där hon flera gånger i veckan kontrollerar saldot på fyra olika konton i S-Banken.

– Jag sköter kaffekassan på jobbet, så jag kollar enkelt med mobilen hur betalningar har samlats in. Där sparas även garantikvitton. Jag tror att det äldsta är från 2014!

Arja Mikkola jämför produktpriser med hjälp av S-mobil.
Vid varje månadsskifte kontrollerar Mikkola också Bonus som samlats in under månaden innan. Hon tar också en titt i mobilen för att se om till exempel hennes favorithårvårdsprodukt skulle vara på erbjudande i Emotionbutiken.

– Jag ser enkelt om det lönar sig att ännu köpa något den här månaden för att nå en högre Bonusnivå.
Arja Mikkola utnyttjar särskilt förmånskupånger till Emotionbutikerna, som är specialbutiker för skönhet och välbefinnande.
Mikkola berömmer också erbjudanden på mat och ABC-biltvätt i ABC-mobil.

– En gång när vi besökte ABC i Kalajoki gällde ett erbjudande för två restaurangportioner till priset av en, vilket var fantastiskt. I telefonen kan man enkelt se öppettiderna för stationer på olika orter, veckans menyer och erbjudanden, säger Mikkola.

Att beställa mat i förväg sparar tid på vägen

Tiina Aspegrén, som bor i Karleby, anser att hon är storkonsument när det gäller apparna. Hon gör ofta arbetsresor med tåg från Karleby till Helsingfors, kör med bil runt Finland till agilitytävlingar och reser mycket med sin familj.

– I Helsingfors gör jag ofta en avstickare till Sokos och kollar alltid de lokala rabattkupongerna i S-mobil. Jag använder många kuponger till Emotionbutiker för att köpa kosmetikprodukter, säger Aspegrén.

Aspegréns familj följer i S-mobil även med sina egna inköp och deras sammanfattningar. De besöker mest Prisma i Karleby och S-market som ligger nära hemmet.

– I telefonen kan vi snabbt se vad pengar läggs på och hur mycket. Jag kan också enkelt se vilka inköp man kunde minska lite på. Vi följer dessutom med andelen inhemska inköp och näringsvärden för inköp.

När Tiina Aspegrén reser tycker hon det är enkelt att betala för mat med sin telefon på förhand.
Aspegrén använder mest ABC-mobil i sin vardag. Det bästa med appen är att den är praktisk och att man sparar tid genom att använda den.

– Om vi är på väg med hela familjen sparar vi mycket tid genom att betala ABC:s buffé eller en pizza i förskott. Vi kan redan under bilresan bestämma vad vi vill äta och göra en beställning på samma gång. Tid sparas också när man inte behöver köa till kassan, säger Aspegrén.

– På sommaren när det är hett och jag reser med mina hundar är det bra att jag kan beställa mat från ABC i förväg. Jag hämtar maten genom att parkera i avhämtningsrutan på parkeringsplatsen. Man kan äta maten annanstans på parkeringsplatsen och till exempel samtidigt hålla bakluckan öppen.

Aspegrén tycker också om att tanka eller tvätta bilen, eftersom man inte alls behöver stiga ut ur bilen för att betala.

– Det går snabbare att betala med telefon än med betalautomat. Många tankningar skulle inte ha blivit av utan ABC-mobil, för jag glömmer ofta min plånbok hemma!
ABC-mobil har varit en räddning för Tiina Aspegrén när hon glömt plånboken hem.

Lätthanterligt hjälpmedel i vardagen

Mikkola och Aspegrén har sparat tid och pengar med hjälp av apparna.

– Jag jämför ofta produkter från olika butiker och kollar om erbjudandet verkligen är bra eller om en produkt skulle vara förmånligare hos S-gruppen, säger Mikkola.

– Om man betalar i förskott med ABC-mobil får man 10 procent rabatt på buffén. Det är mycket bra, speciellt för lunchgäster, säger Aspegrén.

S-mobil är tydlig och lättanvänd.
Båda tycker att apparna är mycket lätta att använda. Till en början bad Mikkola om hjälp av sin dotter, som handledde henne i konsten att använda apparna.

– Jag har bett om råd om hur vissa funktioner används och kontrollerat att till exempel inloggningarna går rätt. Efter det har det varit smidigt att använda apparna. Om mina närstående inte skulle använda dessa appar, skulle jag gå till en informationsdisk i en butik eller till S-banken för att be om råd, säger Mikkola.

Båda rekommenderar att du definitivt ska ladda ner S-mobil och ABC-mobil till din egen telefon.

– De gör verkligen vardagen enklare. Man vet inte vad man missat innan man provar själv! skrattar Aspegrén.


S-mobil och ABC-mobil

Med hjälp av S-mobil kan du till exempel:
• kontrollera bonussaldot och den dagliga ekonomin.
• utnyttja förmåner som byts varje månad i Prisma, S-market, Sale, ABC och restauranger i Handelslaget KPO.
• kontrollera kassa- och garantikvitton i det elektroniska kvittoarkivet.
• följa upp vad, var och när du köper. I tjänsten kan man se den inhemska andelen och koldioxidavtrycket av sina matinköp samt hur inköpen fördelas mellan olika produktgrupper.

Ladda S-mobil till en Android-enhet eller en iOS-enhet.


I ABC-mobil finns tjänster som gör livet enklare för bilister: förhandsbeställning och betalning av mat, mobiltankning och -tvätt samt laddning av elbil. ABC-mobil erbjuder också användarna varierande förmåner.

Ladda ABC-mobil till en Android-enhet eller en iOS-enhet.