|

Holmgren debuterade mot MFF

NyhetsbildZoom
Hampus Holmgrens Åtvidaberg är på väg ur Allsvenskan. Men ytterbacken har fått gott om värdefull speltid och belönas nu av Tommi Kautonen. Foto: Arkiv/Seppo Lammi
Vasa IFK-produkten Hampus Holmgren kan numera titulera sig allsvensk spelare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Åtvidabergs FF ligger sist i Allsvenskan och kämpar på med tunn trupp.

På lördagen kom regerande mästarna Malmö FF på besök till Kopparvallen. 19-åriga Hampus Holmgren fick därmed mäta sig mot tufft motstånd i sin debut, Holmgren startade som högerback.

Och det gick riktigt bra får Åtvidaberg mot ett Malmö som vilade ett par startspelare inför Champions League-kvalreturen mot Salzburg.

Åtvidaberg ledde med 2-0 i paus efter mål av Kristian Bergström och Mauricio Albornoz. Men i andra halvlek räddade MFF en poäng efter att Nikola Djurdjic först reducerade på straff och sedan även stod för kvitteringen.

Holmgren hade ett skott på mål i matchen och byttes ut i 94:e minuten.

Simon Skrabb ingick också i startelvan och byttes ut i den 69:e minuten.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Cyberskurkar stjäl kundlistor, ritningar och affärsplaner för flera miljarder euro per år

Finlands Näringsliv (EK) varnar för cyberattacker som snuvar allt fler företag på affärshemligheter. De ekonomiska förlusterna av dessa cyberattacker uppgår till miljardbelopp i Finland.

Sport

Hermes föll på slutrakan

ISHOCKEY Hermes hade länge 2–2 borta mot regerande mästarna KeuPa HT, men föll på slutrakan.

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen svarar på JO-klagan om vargen: Vi gjorde inget fel

VÖRÅ Polisen anser inte att de gjorde något fel när de lät bli att avliva vargen som rörde sig på en gårdsplan i Kimo i maj. Så svarar man på JO-klagomålet som Vöråstyrelsen lämnade in i somras.

Nyhetsbild
Lokalt

Initiativ tas till en landsförsamling i Pedersöre

PEDERSÖRE Nästa veckas onsdag tar församlingsråden i Pedersöre, Esse och Purmo ställning till en fusion av de tre församlingarna. Efter det går troligen ett initiativ i frågan vidare till Borgå domkapitel.

Mest läst senaste veckan