|

Alexei Eremenko talar ut i Jaropodden

NyhetsbildZoom
Foto: Markku Jokela
Det har gått en månad sedan Jaro föll ur ligan. Alexei Eremenko har inte sagt speciellt mycket efter SJK-matchen, men nu talar Jarotränaren ut i Jaropodden.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Podden tar avstamp från den sista ligamatchen mot SJK. Efteråt stod det klart att Jaro var jumbo och hade fallit till ettan. Eremenko berättar om bussresan tillbaka från Seinäjoki och vad som hände under de följande dagarna. Jarotränaren får utvärdera säsongen och får frågan vad som kommer att ändra och vad lärdomen är från 2015. Jämförelser görs också med 2012. Kritiken att många Jarospelare har för dålig fysik tas också upp. Resultaten var igen sämre för Jaro under säsongens sista tredjedel. Det är vanligt att tränare byts när lag faller, men precis som Calle Löf JBK och Tomi Kärkkäinen i VIFK får Eremenko chans till revansch. Omständigheterna är ändå nya. Niklas Storbacka är inte längre vd och tar ett steg tillbaka, medan det sportsliga ansvaret på Eremenko blir ännu större. JBK:s degradering till division 3 gör att Eremenko att Jaro förutom JBK även samarbetar med GBK eller VIFK i tvåan för spelare som behöver speltid på den nivån för sin egen utvecklings skull.

Kommentarer
Andra läser just nu
|

Krutet vått för Muik Hockey

Nyhetsbild
Aleksandrs Smirnovs gör sig beredd att ladda bössan när fjärde kedjan är på isen med Jimmy Sigfrids, Erik Backlund och Joel Nyqvist. Foto: Glenn Hägg
När Muik Hockey tog emot HCIK i Finlandsserien var det positiva att man släppte bara in ett mål under 58 minuter. Det negativa var att man fick lämna rinken mållösa och då är det omöjligt att vinna hockeymatcher.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Jaro fick SJK att svettas - Ny spelare klar

FOTBOLL Jaro bjöd på bra motstånd mot Alexei Eremenkos SJK och förlorade bara med 1-2 (1-2) inför 408 åskådare i Tellushallen. Tränarna var ense om vem som övertygade mest. En testspelare blev också klar för Jaro.

Nyhetsbild
Lokalt

Fest invigde jubileumsåret i Kronoby

KRONOBY Kronoby fyller 50 och firade med jubileumsfest på lördagen i en nästan fullsatt festsal i Ådalens skola.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Nyhetsbild
Sport

Krutet vått för Muik Hockey

ISHOCKEY När Muik Hockey tog emot HCIK i Finlandsserien var det positiva att man släppte bara in ett mål under 58 minuter. Det negativa var att man fick lämna rinken mållösa och då är det omöjligt att vinna hockeymatcher.

Mest läst senaste veckan