|

Alexei Eremenko talar ut i Jaropodden

NyhetsbildZoom
Foto: Markku Jokela
Det har gått en månad sedan Jaro föll ur ligan. Alexei Eremenko har inte sagt speciellt mycket efter SJK-matchen, men nu talar Jarotränaren ut i Jaropodden.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Podden tar avstamp från den sista ligamatchen mot SJK. Efteråt stod det klart att Jaro var jumbo och hade fallit till ettan. Eremenko berättar om bussresan tillbaka från Seinäjoki och vad som hände under de följande dagarna.

Jarotränaren får utvärdera säsongen och får frågan vad som kommer att ändra och vad lärdomen är från 2015. Jämförelser görs också med 2012.

Kritiken att många Jarospelare har för dålig fysik tas också upp. Resultaten var igen sämre för Jaro under säsongens sista tredjedel.

Det är vanligt att tränare byts när lag faller, men precis som Calle Löf JBK och Tomi Kärkkäinen i VIFK får Eremenko chans till revansch.

Omständigheterna är ändå nya. Niklas Storbacka är inte längre vd och tar ett steg tillbaka, medan det sportsliga ansvaret på Eremenko blir ännu större.

JBK:s degradering till division 3 gör att Eremenko att Jaro förutom JBK även samarbetar med GBK eller VIFK i tvåan för spelare som behöver speltid på den nivån för sin egen utvecklings skull.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan