|

Ilkka Herola överraskad av karriärens första pallplacering

NyhetsbildZoom
Ilkka Herola kom trea i värdscuptävlingen i Lillehammer. Foto: Heikki Saukkomaa
Ilkka Herola satte Finland tillbaka på världskartan i nordisk kombination på lördagen. Han kom trea i världscuptävlingen i Lillehammer – och medgav att han också själv överraskades.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det kom nog som en överraskning att jag klarade av ett sådant skidlopp, sade Herola till FNB per telefon. Det är första gången Herola, 20, tagit sig till prispallen i världscupen i nordisk kombination. Senast en finländare klarat bedriften var då Janne Ryynänen kom tvåa i Kuusamo i november 2011. Herola är känd som en god skidåkare. I lördagens skidmoment på 10 kilometer var han tredje snabbast. Hemligheten bakom den goda tävlingen var ändå fredagens reservtävling som utgjorde backmomentet och där Herola slutade tolva. – Backmomentet gick tillräckligt bra. Skillnaden till vinnaren i backen var bara en halv minut, sade Herola. Chefstränaren Petter Kukkonen var nöjd över framgången. Enligt Kukkonen har de finländska herrarna inom grenen haft tunga tider i samband med en generationsväxling. – Det är bra att arbetet ibland bär frukt. Det gör gott för idrottarnas och tränarnas mentala hälsa, sade Kukkonen. Tysken Fabian Riessle vann lördagens tävling före japanen Akito Watabe. Herola förlorade 15,2 sekunder till täten. Den individuella tävlingen inledde världscupsäsongen eftersom förra helgens tävlingar i Kuusamo ställdes in på grund av hårda vindar. Också i Lillehammer ställde vindarna till det. Ursprungligen skulle en lagtävling ha stått på lördagens program men den hårda blåsten gjorde att arrangörerna ersatte den med en extra individuell tävling. På söndag blir det ytterligare en individuell tävling.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Oenigt kring markbyte i Bennäs: "Någon jämlikhet måste det finnas"

PEDERSÖRE Åsikterna gick isär kring ett markbyte på måndagens kommunstyrelsemöte. Det är både ojämlikt och dyrt, enligt kommunpolitiker.

Nyhetsbild
Kultur

Känd a capellagrupp till Jakobstad

JAKOBSTAD En vokal powertrio som slog igenom på Youtube besöker Schaumansalen. Den är känd för att spela på udda instrument.

Nyhetsbild
Kultur

Från fattig sjömansson till miljonär - museet firade sin Karl Herman

KARLEBY Många av Karl Herman Renlunds vänner var konstnärer. Han köpte verk av dem och kring de verken växte efter hans död ett museum fram.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan