|

Fortsatta VR-problem väntas i dag

NyhetsbildZoom
Bennäs tågstation har redan rustats upp. Nu ska också själva järnvägen förbättras. Foto: Arkiv/Malin Henricson
Den stränga kölden väntas leda till störningar i järnvägstrafiken även på fredag. VR uppmanar resenärerna att vara beredda på förseningar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sent i går på kvällen kunde bolaget meddela om nästan tio inställda eller ändrade avgångar i fjärrtrafiken i dag. Under torsdagen ställdes omkring 20 tågavgångar in på grund av kölden. Många andra tåg blev försenade. – Det lönar sig för resenärerna att förbereda sig på undantag i trafiken. Hur stora de blir är omöjligt att förutspå, uppger VR:s informationsavdelning. I Helsingforsregionens lokaltrafik ställs flera tåg in på grund av brist på fungerande materiel. Tiotals bussavgångar har också ställs in i huvudstadsregionen under morgonens lopp. I södra Finland väntas temperaturen ligga kvar på ungefär samma nivå som på torsdagen. I norr noterades ner mot –30 grader på torsdagen, men på fredag väntas lite mildare väder, 15–25 minusgrader.

Kommentarer
|

Veckans quiz: Har du koll på vem som styr?

Nyhetsbild
Maktens boningar har olika skepnader. Riksdagshuset i Helsingfors byggdes 1926–1931. Foto: Catariina Salo/SPT
Veckans SPT-quiz handlar om parlament i olika länder.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Jakobstads stadsplanearkitekt slutar

JAKOBSTAD. Pekka Elomaa har bara sju arbetsdagar kvar som stadsplanearkitekt i Jakobstad. Efter drygt 6 år på posten slutar han officiellt i början av februari.

Nyhetsbild
Lokalt

Mässlingsnotan klar: "Hellre skulle vi gjort andra saker för pengarna"

JAKOBSTAD På Malmska kostade mässlingsutbrottet närmare 50 000 euro. För kommunerna tillkommer ännu kostnader för patienter som vårdades på sjukhuset i Karleby.

Nyhetsbild
Ekonomi

Bengt Kronqvist: Många Amerägare i Jakobstadsregionen

JAKOBSTAD. Bengt Kronqvist uppskattar att det finns hundratals lyckliga Amerägare i Jakobstadsregionen som i mars får ett stinnare bankkonto när bolaget blir uppköpt från börsen. Själv är Jakobstadsbon en av dem.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan