|

Kristina Stenman ny stadsdirektör

NyhetsbildZoom
Kristina Stenman.
Kristina Stenman från Vasa har valts till stadsdirektör i Jakobstad. Hon valdes efter en andra omröstning där rösterna föll 23-19 mellan henne och Fredrik Lindström.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Stadsfullmäktige röstade först mellan de tre kandidaterna Brandt, Stenman och Lindström. Rösterna föll Mats Brandt 6, Kristina Stenman 17 och Fredrik Lindström 19. I den andra omgången fick Stenman Brandts röster och vann valet. - Det känns jätteroligt och spännande. Jag är jätteglad och tacksam över att stadsfullmäktiges beslut att välja mig, säger Kristina Stenman. Hon tvekar inte att säga att hon redan bestämt att hon tar emot tjänsten. - Ja, jag kommer till Jakobstad. Tidtabellen för tillträdandet kommer Stenman ännu att diskutera både med sin gamla och sin nya arbetsgivare, tidtabellerna ska pusslas ihop. Stenman, som är 53 år och uppvuxen i Helsingfors, har bott i Vasa sedan 1991 och jobbar som migrationsdirektör vid Arbets- och näringsministeriet. Hon är jurist till utbildningen och har tidigare varit biträdande stadsdirektör i Vasa. Hon har också arbetat som jurist och verksamhetsledare vid Flyktingrådgivningen rf samt varit specialmedarbetare åt SFP-ministrarna Eva Biaudet och Jan-Erik Enestam. Stenman är gift och har två söner. Kristina Stenman beskriver sig som en engagerad, lättillgänglig ledare som tar ställning.

Kommentarer
|

Intensifierat stöd hjälpte Marko Salo att få jobb

Nyhetsbild
Marko Salo trivs med att plocka varor i ostdisken. Outi Hakunti har fungerat som stöd både för honom och butikschef Markus Anttila. Foto: Katja Nyman
Marko Salo har länge drömt om att jobba i affär. Nu jobbar han på Minimani tack vare ett projekt som erbjuder stöd för partiellt arbetsföra.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan