Under avskedsturnén i Norden blir det två konserter i Finland. Den första är i Hartwall-arenan i Helsingfors fredagen den 28 oktober och dagen efter kommer man alltså till Vasa. Biljetterna till Kents turné släpps på lördag den 19 mars klockan 13 (finländsk tid).
Sista albumet, sista turnén Rockbandet Kent dör den 17 december 2016 - efter 26 år tillsammans. På söndagskvällen publicerade bandet en video med titeln "Då som nu för alltid" som mot slutet innehåller texterna "16 maj 1990 – 17 december 2016", "Sista albumet" och "Sista turnén". På måndagsmorgonen släpptes den första singeln, "Egoist", från bandets kommande tolfte album: "Då som nu för alltid", som kommer den 20 maj. Bandet släpper även ett greatest hits-album.
Vill inte kommentera mera "Vi har alltid försökt gå våra egna vägar. Tack till alla ni som brytt er om vår musik. Tack till alla er som kommit på våra konserter, från de första trevande kaos-gigen på små klubbar under det dimmiga nittiotalet till de stora scenerna. Ni har gjort det möjligt för oss att fortsätta", skriver bandet i ett pressmeddelande som gick ut på måndag morgon. Rockbandets presskontakt säger att bandet själva i nuläget inte kommer att ge några ytterligare kommentarer till dagens stora nyheter. - Bandet vill inte kommentera vidare, utan hänvisar till den information som har gått ut i pressmeddelandet, säger Kents presskontakt Sandra Nordin till TT.
Bildades 1990 Kent består av Joakim Berg, Martin Sköld, Markus Mustonen och Sami Sirviö. Bandet bildades i Eskilstuna 1990 under namnet "Jones & Giftet". Förra året gjorde bandet tre festivalspelningar, varav en var på Provinssirock i Seinäjoki.
Publicerat av Kent.nu den 13 mars 2016

kent går i graven.Efter 26 år tillsammans meddelar idag kent att 2016 blir deras sista år tillsammans.Bandet bjuder...

Publicerat av Kent.nu den 14 mars 2016