|

HS: Chefernas löner skenar igen

NyhetsbildZoom
Vasas budget sväller. Foto: Arkiv/Daniel Nissén
Chefslönerna i de stora börsbolagen slog än en gång rekord förra året, skriver tidningen Helsingin Sanomat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En utredning som tidningen gjort visar att de löner som cheferna vid börsbolagen fick ökade trefalt jämfört med den finländska medelönen. De stora börsbolagens verkställande direktörer fick i genomsnitt cirka 1,1 miljoner euro i lön och bonusar förra året, en ökning på 3,5 procent. Medellönen för heltidsanställda steg med 1,1 procent. Om optioner och aktier räknas in stiger summan till 1,57 miljoner och med tilläggspensioner medräknade till 1,8 miljoner euro. De båda summorna steg med ungefär 300 000 euro från 2014. Helsingin Sanomat räknar att en vd-lön skulle räcka till att anställa i snitt 26 vanliga arbetstagare. Tidningen har följt vd-lönernas utveckling i 41 stora börsbolag sedan 2005.

Kommentarer
|

OECD tror Portugal klår EU-prognosen

Nyhetsbild
Portugals regering, med premiärminister Antonio Costa, klarar i princip sitt tillväxtmål för 2019 enligt den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD. Arkivbild. Foto: Petros Karadjias
Exportindustrins tillväxt bromsar in i Portugal, men ett lyft för investeringar beräknas göra att landets BNP-tillväxt i år hamnar på 2,1 procent, enligt den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan