|

Fotbollspodden 34: Alexei Eremenko

NyhetsbildZoom
Alexei Eremenko och Sören Bäc Foto: Björn Bredbacka
Det har gått ett halvår sedan fotbollspodden tog pulsen på Alexei Eremenko efter fjolårets fiasko. Nu ska berättar Jarotränaren hur han ska leda sina trupper tillbaka till ligan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Alexei Eremenko är nöjd både med den trupp som har byggts upp. Åldersstrukturen på många av de utländska spelarna ligger mellan 1988–1991, det vill säga de har redan samlat på sig erfarenhet utan att heller vara för gamla. – Det är ett medvetet val. Vi har redan många egna spelare som är unga och bra, säger Jarotränaren. I fjol hade Jaro framför allt problem med målskyttet med i medeltal bara 0,8 mål per seriematch. Nu ser det bättre ut på den fronten när Jaro till och med har två tunga centertyper i Alvarado Morin och Alibek Aliev. Båda ska nu vara i skick efter att Morin har haft vissa muskelskador, medan Aliev har trappat upp träningen efter att under den första tiden i Jakobstad ha begränsats till ett pass per dag. På frågan Morin eller Aliev svarar Eremenko: – Jag kan också spela med båda två samtidigt. Jarotränaren vill ha vissa överraskningsmoment i bakfickan inför division 1-säsongen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Utrikes

Norska polisen: Nu börjar utgrävningen på Blåbärsfjället

Lavinexperterna har gett grönt ljus: Nu kan man börja gräva ut och bärga de fyra omkomna skidåkarna i lavinområdet på Blåbärsfjället.

Nyhetsbild
Ekonomi

Rauanheimo expanderar i Hangö – bra år på kommande i Karleby

Karleby Rauanheimo investerar i Hangö hamn. Att företaget verkar i alla större hamnar ger också bättre utvecklingsmöjligheter i Karleby, säger vd.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan