Det behövs inte mera än fyra accessoarer för att överleva sommaren. Stylisten Heidi Lithén har valt ut de mest trendiga tillbehören för att göra sommarstilen komplett. Lithén utbildar sig till estenom och att hålla koll på trender och stilar hör till hennes vardag. Men att slaviskt följa mode är inget hon strävar efter. – Använder jag själv ett trendigt plagg så gör jag den till min egen version. Ett bra tips är också att använda sig av två grundfärger i en styling för att få balans: ögat söker automatiskt efter två färger som harmoniseras i en stilhelhet. Sedan kan man tillsätta en accentfärg om man vill. Enligt Lithén är en nyckelaccessoar i sommar den halvmånformade väskan. – Den får gärna vara enfärgad och neutral, cognac eller beige är säkra färgalternativ. Väskan kan fungera både som clutch, totebag eller necessär.
Så fixar du sommarstilen,.

Så fixar du sommarstilen,.

Styla väskan med några få färger, här med grönt och vitt. Bohemiska smycken ger en jordnära och naturlig utstrålning. En annan accessoar som tar plats i år är smycken i trä. Lithén tipsar om att använda träsmycken i sin enkelhet. – En sak jag märkt är att trä inte känns kallt mot huden, som metallklockor och armband kan göra. Många föredrar naturligt material som inte har tendensen att kylas ner, och därför kan träsmycken användas även i höst.
Smycken i trä. En av sommarens nyckelaccessoarer.

Smycken i trä. En av sommarens nyckelaccessoarer.

Många modehus har tagit William Shakespeare som inspirationskälla till sina kollektioner den här säsongen, eftersom det i år är 400 år sedan han gick bort. – Det är en orsak till allt det romantiska vi sett ett tag, som snörningar och spets. Jag tycker man hittar inspiration från Shakespears tid och renässansen både i kollektionernas val av färg och material.
Lizette Krooks bär smycken i trä. Det är en av sommarens trendaccessoarer.

Lizette Krooks bär smycken i trä. Det är en av sommarens trendaccessoarer.

Därför är de runda, puderrosa solglasögonen något att investera i, om man inte ännu gjort det. – Runda modeller har hängt med ett tag, men det här är den uppdaterade versionen på klassikerna. Ett par solglasögon med spegelglas passar till de flesta tillfällen. Spegelglasögonen är djärva och fungerar både som praktiska och snygga accessoarer.
Loafers är trendiga i sommar.

Loafers är trendiga i sommar.

Loafers och skor i oxford-modell är trendiga vardagsskor, gärna i mjukt läder eller mocka. – Något som jag också sett mera av är detaljrika skor med tofsprydnader eller någon extravagant dekoration. Färgerna får gå ton i ton med stilhelheten, eller i naturliga färger som beige eller rosa.
Så fixar du sommarstilen. Satsa på fyra accessoarer.

Så fixar du sommarstilen. Satsa på fyra accessoarer.