Ett 70 000 kvadratmeter stort Ideapark-köpcenter kan byggas i Jouppi i Seinäjoki – om stadsfullmäktige ger grönt ljus för planerna på sitt möte på måndag den 24 oktober. Det rapporterar Yle Pohjanmaa på tisdagen.

Tanken är att bygget skulle inledas i slutet av nästa år och att det som då skulle bli Finlands tredje Ideapark skulle stå klart ett och ett halvt år senare.

Stadsstyrelsen i Seinäjoki behandlade ärendet i måndags. Styrelsen beslöt då, med rösterna 10–3, att föreslå för fullmäktige att man inte ger tilläggstid till YIT för att förverkliga köpcentret Lakeuden Ankkuri, utan att man i stället godkänner ett föravtal med Sukari-koncernen om att bygga Ideapark på tomten ifråga.

Stadsstyrelsens ordförande Kimmo Heinonen (Saml) säger till Pohjalainen att man länge undersökt och diskuterat både Lakeuden Ankuri och Ideapark.

– YIT-projektet har redan tagit åtta år. Nu beslöt vi oss för en annan lösning, säger Heinonen. Finlands första Ideapark öppnade i Lempäälä 2006 och det andra i Uleåborg 2014.