– Vi ser det som att han är tillgänglig för onsdagen, säger Atleticos tränare Diego Simeone.

Torres tappade medvetandet efter en smäll mot huvudet i en ligamatch för några veckor sedan. Trots att mötet med Deportivo La Coruna slutade med en sjukhusfärd konstaterades det tidigt att den rutinerade anfallaren inte drabbades av några allvarliga skador.

Torres kan bli aktuell för öppningselvan om fransmannen Kevin Gameiro inte hinner bli spelklar. Han missade lördagens 1–0-seger mot Granada på grund av en lättare skada.

Atletico försvarar en 4–2-ledning från bortamatchen i Tyskland och är segertippat. Laget kommer ändå till spel utan sin kapten Gabi och vänsterbacken Filipe Luis – båda drabbades av gula kort i första matchen och blev avstängda.

Svagt Leverkusen

Bayer Leverkusen har sedan den första matchen mot Atletico Madrid även åkt på en 2–6-förlust mot Borussia Dortmund i ligan. Därmed var Roger Schmidts saga som Leverkusentränare all, och laget leds nu av Tayfun Korkut.

Statistiken talar kraftigt för att Leverkusen misslyckas med sitt svåra uppdrag – att vinna mot Atletico i Madrid. Under Diego Simeones tid som tränare har Atletico förlorat bara 1 av 20 hemmamatcher i Champions league.

Leverkusen har dessutom problem med såväl avstängningar som skador. Benjamin Heinrichs och viktiga mittfältaren Hakan Calhanoglu är avstängda, medan Omer Toprak, Stefan Kiesslign och kaptenen Lars Bender alla är skadade.

– Men allt är möjligt i fotboll och vi vet att vi kan bättra på, sade anfallaren Kevin Volland efter 1–1-matchen mot Werder Bremen i lördags.

Löfte mot City

I onsdagens andra match kan det bli fortsatt målfyrverkeri efter att första delmötet Manchester City–Monaco slutat 5–3. City får framför allt se upp med hemmalagets 18-åring Kylian Mbappe, som gjort mål i åtta matcher i rad. Även Radamel Falcao är i stark målform för Monaco.

Mbappe har gjort 16 mål på 30 matcher och får beröm av Parisbaserade journalisten Alessandro Grandesso, som jobbar för italienska Gazzetta dello Sport.

– Vi hade inte väntat oss en sådan explosion, säger Grandesso.

Hans tidning rankade nyligen Mbappe som femma på en lista över mest lovande anfallare i Europa.

City har trots ekonomiska storsatsningar haft svårt att nå framgångar i Champions League. Mittfältaren Kevin De Bruyne känner ändå en viss optimism i år.

– Jag menar att vi kan nå finalen, men det tror självklart också alla andra lag, säger De Bruyne till uefa.com.

Vinnarna i veckans dubbelmöten går till kvartsfinal.