Säkerhetspådraget är maximalt då Rysslands ­president Vladimir Putin ska träffa sin finländske kollega Sauli Niinistö för vad som kallas ett arbets­möte.

Herrarna ska också avnjuta Tjajkovskijs opera ”Jolanta”.

Putin och Niinistö möts i tider då vikten av ­dialog är oerhört stor. Världsläget är spänt och den ­militära aktiviteten i Östersjön är större än på mycket länge.

Relationerna mellan presidenterna Trump och Putin är gåtfull, och på många bedömares karta finns en indelning i intressesfärer där Europa bara är en spelbricka mellan två stormakter.

De internationella sanktionerna mot Ryssland efter­ annekteringen av Krim kvarstår, och ­kontakterna mellan Ryssland och EU ligger på en miniminivå.

Därför är intresset stort för vad Niinistö kan få höra av Putin om dennes möte med den amerikanska presidenten.

Samtalen kan bli en viktig lägesuppdatering.

De tu möts till rejält vapenskrammel på Östersjön då Ryssland och Kina inlett en gemensam flott­manöver där bland annat världens största atom­ubåt deltar.

Manövern återspeglar stormakternas intresse­ för Östersjön och Baltikum. Baltikum och Nato är samtalsämnen som blir svåra att undvika. Men Niinistö ska också tydligt markera den finländska oron för att både USA och Ryssland verkar vilja ­vika från kampen mot global uppvärmning.