Tanken med förnyelsen är att med några små men ändå centrala förändringar göra webbsidorna så klara och tydliga som möjligt. Det ska vara lätt att hitta den mest väsentliga informationen.

På ingångssidan till MinSkog.fi finns nu, till exempel, demonstrationsvideon och en samling vanliga frågor som skogsägare och andra aktörer kan ha nytta av.

- Tjänsten och webbsidorna utvecklas med utgångspunkt i respons från kunderna. Vi hoppas få feedback på hur vi lyckats med förnyelsen av sidorna och vad vi kan göra ännu bättre, säger Kaisa Laitinen, expert på skogsägartjänster vid Finlands skogscentral, i ett pressmeddelande.

Skogsägare kan härefter logga in med bankkoder och mobilcertifikat, och nu även med personliga certifikatkort som har ett elektroniskt medborgarcertifikat.

- Vi anser att vi som tillhandahållare av offentliga tjänster bör presentera tjänsterna i många kanaler för att de drygt 600 000 skogsägarna ska ha lätt att hitta dem, säger Veikko Iittainen, servicechef för skogsägartjänster vid skogscentralen, i pressmeddelandet.

MinSkog.fi-tjänsten erbjuder skogsägaren aktuell information om tillgångarna i de egna skogarna samt sköta skogsärenden och hitta aktörer som utför skogsarbeten.