Samarbetsförhandlingarna gäller affärsverksamhetsgruppen Nokia Technologies.

Uppsägningarna kommer till största delen att gälla utvecklingen av VR-kameran Ozo, uppger bolagets kommunikationsavdelning. Utvecklingen av de nya versionerna av VR-kameran slutar helt men de gällande avtal man har fortsätter.

Utvecklingen av Ozo har i huvudsak skett i Finland.

– Utvecklingen av marknaden för virtuell verklighet har varit långsammare än väntat och leder till att Nokia Technologies planerar att minska sina investeringar och fokusera mer på möjligheterna till tekniklicensering, uppger bolaget i ett pressmeddelande på tisdagen.

Samarbetsförhandlingarna kan leda till att upp till 310 anställda i huvudsak i Finland, USA och Storbritannien sägs upp.

Nokia Technologies har kring 1 090 anställda globalt.

Bolaget uppger att Nokia Technologies kommer att fokusera på digital hälsovård. Nokia, som numera fokuserar på nätverksapparatur, köpte i fjol franska Withings, som tillverkar nätuppkopplade hälsoprodukter. Bolaget väntar sig att efterfrågan bland konsumenterna för produkter och tjänster som har med hälsan att göra stiger raskt de kommande åren.
I somras meddelade Nokia att det kommer ut med en telefonapplikation för hälsouppföljning till vilken man kan koppla vågar, blodtrycksmätare och smartklockor.

Man kan med hjälp av applikationen följa med sin vikt, sömn, graviditet och motion.