Ishockey, Mestis
Hermes – IPK 2–3 e.förl
(0–0, 1–1, 1–1, 0–1)

Det var inte så här Hermes ville spräcka nollan i poängkolumnen. Med noll poäng från de sex första matcherna var det bara tre poäng som gällde för Karlebylaget.

Segern var inte heller långt borta. Drygt fem minuter in i den tredje perioden gjorde Mikko Virtanen 2–1 på Samu Markkulas framspelning.

Och klockan tickade. Tio minuter kvar. Fem minuter kvar. Skulle Hermes greja det?

Svar nej. Med 57.05 på klockan kom IPK:s kvittering till 2–2, och tre minuter in i förlängningen kom kallduschen. 2–3 och den sjunde raka förlusten var ett faktum. Visserligen med en tröstpoäng den här gången.

Backen och lagkaptenen Nico Lehto stod för Hermes första fullträff, som kom i powerplay med mindre än halvminuten kvar av mittperioden.

Hermes fortsätter därmed som stadig jumbo i Mestis.