Chicago Bulls tränare Fred Hoiberg vill att Lauri Markkanen kastar mer, rapporterar Chicago Tribune.

Markkanen fick iväg bara sju kast i spelsituationer när Bulls i lördags förlorade mot Oklahoma City i NBA-basketen.

Hoiberg frågades om i vilka positioner han vill att Markkanen får bollen.

– Jo, det finns vissa positioner – alla, skämtade Hoiberg.

Markkanen gjorde i de fem första matcherna den här säsongen 15,6 poäng per match. Drygt 62 procent av kasten i spelsituationer har varit trepoängare och av dem har han sänkt 43,1 procent. Markkanen har fortsatt kasta även om några kast gått förbi och Hoiberg säger att han är nöjd över debutantens aggressivitet.

– Många gånger är det en medfödd egenskap som en spelare antingen har eller inte har. Och Lauri har den. Han har en viss hårdhet. Han är inte rädd. Han tappar inte självförtroendet när han missar några kast. Han fortsätter kasta om han är fri. De här är utmärkta drag hos en ung spelare, sade Hoiberg till tidningen.

"Måste vara aggressivare"

Hoiberg medger att man inte planerade att ge Markkanen så här mycket ansvar men uppträdet mellan Nikola Mirotic och Bobby Portis öppnade en plats för honom i öppningsfemman.

– Vi måste göra fler kombinationer för honom. Han hamnade i en roll som inte skulle ha förverkligats utan det som hände precis innan säsongen började. Nu när vi sett vad han kan göra på planen måste vi utöka repertoaren, sade Hoiberg.

Före måndagens träning träffade Markkanen Toni Kukoc, som var med och vann tre NBA-titlar med Chicago på 1990-talet. Kroaten var under sin tid en av de bästa europeiska spelarna i NBA och numera är han specialrådgivare i Bulls.

Markkanen diskuterade med Kukoc om spel nära korgen.

– Man bara vet under matchen om kastet var dåligt eller inte. Naturligtvis borde jag vara aggressivare och kräva bollen mer. Men jag vill inte göra dumheter såsom att tappa bollen, sade Markkanen till Chicago Tribune.