Felin består av artisten Elin Blom, bördig från Terjärv och creative director Fredrik Etoall. Deras nya video publicerades i tisdags. Låten "21st century" handlar om en inre dragkamp.

– Det finns så mycket fantastiskt att njuta av, samtidigt som det finns mycket av det dåliga. Hur mycket kan vi göra för att förändra det dåliga? Vad kan vi göra? säger Blom.

I låten sjunger Blom "all my friends and me, we are the future of the 21st century".

– Det är ju så det är, vad vi än väljer att göra i livet så är vi framtiden. Vi skapar den värld vi vill leva i. Jag vill att 21st century ska vara ett "wake up call", säger Blom.

I videon befinner sig Blom på en fest. Hon är ensam med en person som bär en pappersmask som föreställer Blom själv.

– Masken symboliserar de masker vi bär varje dag. Även om människor mår sämre så visar man upp en yta.

Maskerna symboliserar även de många roller som varje människa har.

– Vi kan vara stökiga, galna och roliga, det ändrar hela tiden och tillslut kanske man funderar "vem av alla de här maskerna är jag", säger Blom.

Videon utforskar även det glada och det ledsna, att befinna sig på fest men samtidigt vara ensam i sammanhanget.

– Även om vi hela tiden möts online så bär många ändå på en ensamhet, säger Blom.

Videon är gjord i svarvitt – ett stilgrepp som både Blom och Etoall gllar.

– Vi tycker om det råa. Men det betyder inte att alla videon kommer vara svartvita, allt handlar om hur det passar med musiken, säger Blom.

Blom bor och jobbar i Stockholm. Just nu jobbar hon med Felins nya EP samtidigt som hon skriver på en kortfilm. Hon skriver även musik till andra artister. Därtill medverkar hon på ett låtskrivarcamp för kvinnliga låtskrivare och producenter som hennes producentpartner Caroline Ljungström tagit intiativ till i deras studio i Stockholm.

– Branschen har länge varit dominerad av män. Men det finns så många grymma kvinnor i branschen, därför behövs låtskrivarcampet ”Yes Maam¨”