Förhandlingarna mellan facket och arbetsgivarparten inom finansbranschen strandade i onsdags. Någon ny dag för förhandlingar har inte fastslagits.

Om inte parterna sammanträder den 27 december och når ett avtal då inleds finansbranschens strejk 28 december. Den varar i så fall i två dygn.

Ett andra strejkvarsel har utgått för tiden 4–5 januari.

Bankerna strävar till att säkra privat- och företagskunders viktigaste tjänster under strejken skriver FA i ett pressmeddelande. Det betyder bland annat att bankautomater ska hållas i gång och att kortbetalningssystemet och nätbanken fungerar. Kontanter kan man dessutom lyfta i de butiker som upprätthåller den tjänsten.

Eventuella störningar kan ändå förekomma och det kan ta längre tid än vanligt att få dem åtgärdade. Hur bankkontor och telefontjänster har öppet kommer att variera. Respektive bank ger närmare upplysningar om sina arrangemang.

FA ber allmänheten vara uppmärksam på att bedrägeriförsök är vanliga i tider där banksystemet inte fungerar normalt, såsom under en strejk. Man bör vara vaksam mot tvivelaktiga kontaktförsök och inte ge sina bankkoder eller sina betalkortsuppgifter till någon utomstående.