Zoom

En smakrik gryta med inhemska produkter från Kotimaista-produktserien förgyller middagen. Foto: Sofie Sergelius


KÖTTGRYTA MED KOTIMAISTA-PRODUKTER

1,2 kg Kotimaista rostbiff av nöt
2 gula lökar
3 stora vitlöksklyftor
150 g Kotimaista palsternacka
4 msk smör
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 krm salt
1,5 msk paprikapulver
2 köttbuljongtärningar
750 g tomatkross med örter
1 msk honung
1 paket Kotimaista rökt länkkorv
1 burk Kotimaista smetana

Skär rostbiffen i 2x2 cm stora kuber.

Skala och skiva löken i grova bitar. Skala och hacka vitlök. Skala och skär både moroten och palsternackan i slantar.

Hetta upp 2 matskedar av smöret i en gjutjärnskastrull och fräs grönsakerna i ett par minuter tills de blivit lite mjuka. Häll över på en tallrik.

Häll resten av smöret i grytan och bryn köttkuberna tillsammans med salt och peppar. Rör ner de frästa grönsakerna, paprikapulver, buljongtärningar, tomatkross och honung.

Låt grytan puttra på låg värme cirka 30 minuter.

Skär den rökta länkkorven i slantar och rör ner i grytan. Låt grytan puttra ytterligare 10 minuter.

Servera den varma grytan tillsammans med persilja och smetana.

Samtliga Kotimaista produkter finns att köpa från Vasa, Jakobstad och Karleby Prisma.