Patrik Laine är tillbaka efter en längre måltorka. Winnipeganfallarens fullträff mot Chicago var säsongens 20:e och en av NHL-karriärens snyggaste.

Chicago ledde matchen med 2–0 i den tredje perioden då Laine snappade upp pucken vid den egna blålinjen, drev upp, fintade bort två försvarare och avslutade med ett snabbt skott i det bortre hörnet. Se målet här.

Winnipeg lyckades inte kvittera och förlorade med 1–2.

– Vi kämpade bra i tredje perioden och gav aldrig upp. Både jag och andra spelare hade bra lägen, men kunde inte utnyttja dem, sade Laine efter matchen.

Laine har gjort 37 poäng på 45 matcher.

Precis som Laine har Sebastian Aho gjort 37 poäng under säsongen – mycket tack vare den senaste tidens bravader. I de senaste tio matcherna har Carolinas guldklimp bara gått poänglös en gång.

Då Carolina mötte Washington passade Aho till ett mål i den första perioden och pangade in 2–2 i mitten av den andra med ett slagskott i powerplay. Se målet här.

Carolina förlorade den oerhört jämna dusten med 3–4. Washingtons Jay Beagle satte in segermålet med två sekunder kvar att spela.