Mika Peltoniemi med familj har ansvarat för Tankars sommarcafé under sju somrar. Familjen får Karleby turisms årliga pris med motiveringen att man lyckas erbjuda högklassiga tjänster på ett kundorienterat sätt trots förhållandena på ön.

Tankar fyrö, som ligger utanför Karleby, har varje sommar över 10 000 besökare både från hem- och utlandet. Tankars sommarcafé fungerar samtidigt som öns turistservicecentrum och håller öppet under sommarmånderna fram till Veneziaden. Peltoniemis familjeföretag ansvarar vid sidan av café- och restaurangtjänster också för öns småbåtshamn och inkvartering på ön.

Familjen Peltoniemi fick ta emot Karleby turismfyr under resemässan i Helsingfors i dag och priset delades ut av stadsdirektör Stina Mattila.

Turismfyren delas ut varje år i samband med resemässan. Priset går till en person eller organisation för handling eller verksamhet som främjar turismen i Karlebyregionen och som arbetat för marknadsföring av regionen.

Delas ut för sjätte gången

  • Karleby turismfyr delades ut första gången år 2012.
  • Det första priset gick till verkställande direktör Stefan Wentjärvi för Blue 1.
  • Senare har priset gått till dirigent Sakari Oramo, Kokkola Cup, Kokkolan Tiikerit, Erkki Ahtiainen (vd för Kokkola-Camping) och Yxpila kulturvecka.