Lokalt 28.1.2018

Ekologisk närmat görs med kärlek

Hela veckan har dagis- och skolbarnen i Nykarleby serverats mat som är tillredd av lokala råvaror som i de flesta fall också är ekologiska. För menyn står franska mästerkocken Julien Huéber.

Kocken Julien Huéber dekorerar fisken med persilja i stället för dill, som råkade frysa. Treorna Ruben Nyman och Casper Salonen var något skeptiska till fiskrätten, men drog sig inte för att smaka.
Julien Huéber och Tobias Wiklund funderar på ugnstemperaturen på Gäddquenellerna.
Lisette Blomqvist, Julia Storskrubb, Elin Wik, Alma Hedman och Lina Nyby gillar läget även om de ätit godare fisk.
Gäddquenellen. Skolmat vid Carleborgsskolan i Nykarleby. 24.1.2018.

Läs webbnyheterna för endast 13,90 € /månad

Ingen bindningstid, du bestämmer när du läst färdigt.

ÖT Digital 13,90 € /månad Jag är redan prenumerant