Zoom

Vitchokladmousse-fyllda chokladägg – en rolig dessert för alla åldrar! Foto: Sofie Sergelius


FYLLDA PÅSKÄGG

60 g vitchoklad
150 g vaniljfärskost
0,75 dl grädde
1 gelatinblad
6 tsk osötad mangomos
6 chokladägg

Placera gelatinblad i en skål med kallt vatten.

Smält vitchokladen i vattenbad och låt svalna.

Hetta upp 2 matskedar med vatten. Ta bort gelatinbladen ur det kalla vattnet, krama ur och rör ner i det heta vattnet tills bladen lösts upp. Rör ner gelatinet i vitchokladen.

Vispa färskosten i en beredningsskål och rör därefter ner vitchokladen.

Vispa upp grädden i en skild skål och rör ner i färskostblandningen. Lyft över smeten i en spritspåse.

Skala chokladäggen och bryt försiktigt loss toppen, spritsa in moussen och låt stelna i ett par timmar.

Gröp ur ett litet hål i moussen och fyll med mangomos strax innan servering.

***
Zoom

Enkla portionsostkakor med citron passar perfekt till kaffet eller som dessert under påsken. Foto: Sofie Sergelius


PORTIONSOSTKAKOR
(6 stycken)

Botten
8 st kex med vaniljfyllning (Domino)
35 g smör

Fyllning
80 g naturell färskost
120 g citronfärskost
0,5 dl socker
2 dl grädde
zest från en citron
50 g buskblåbär
påskgodis till dekoration

Smula sönder kexen till små smulor i en matberedare.

Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna.

Fördela kexblandningen mellan sex muffinsformer i silikon.

Använder du metallformer? Placera engångsformer in i metallformerna för att undvika att ostkakorna fastnar i kanterna.

Tillred fyllningen genom att vispa ihop färskostarna med sockret. Rör ner citronzest.

Vispa grädden till ett hårt skum i en skild skål och rör därefter försiktigt ner i färskostblandningen.

Klicka ostblandningen in i muffinsformerna på kexbotten och jämna ut toppen. Ställ i kallt för att stelna i minst 4 timmar.

Servera ostkakorna med buskblåbär, påskgodis och lite citronzest.