Det klassiska spelets mål har inte förändrats sedan lanseringen 1935. Du ska bli den rikaste spelaren genom att köpa fastigheter och kräva in hyra. Men det är inte alltid spelarna håller sig till reglerna. En studie som tillverkaren Hasbro hänvisar till visar att nära hälften försöker fuska.

I höst kommer Hasbro därför att möta mygelefterfrågan genom att ge fifflarna vad fifflarna vill ha – en fuskversion av Monopol, skriver AFP.

Det kommer att finnas 15 fuskkort som uppmanar spelaren till klassiskt fusk, som att flytta en pjäs fler steg än tärningen visar eller att stjäla pengar från banken. Om du är en skicklig fuskare, och kommer undan med oärligheterna, väntar en belöning i form av pengar eller ett sprillans nytt hotell.

Handklovar i plast kommer att stoppa fuskarna från att fortsätta spela om de åker fast, enligt Hasbro.

En annan förändring i fuskversionen är att det inte finns en särskilt utsedd spelare som har ansvaret för sedelhögarna i banken. När det är din tur har du kontrollen över bankens tillgångar, vilket givetvis underlättar fuskandet.

Hasbro säger sig "äntligen ha bestämt sig för att gå de oärliga spelarna till mötes". Men alla jublar inte.

– Monopol är ett hemskt spel, och en fuskversion vore ännu värre, säger Edward Castronova, spelexpert vid University of Indiana i USA, till AFP.

Över 275 miljoner exemplar av Monopol har sålts i världen genom åren, till människor 114 länder.