Kvinnan som blev påkörd vid plankorsningen på Företagaregatan i Vasa har omkommit. Polisen har påbörjat en dödsorsaksutredning.

Kriminalkommissarie Mikko Uusimäki på polisen i Österbotten leder utredningsarbetet och säger att polisens uppgifter om olyckan hittills är knapphändiga. Det man vet är att kvinnan har familj och är född i början på 1970-talet. Hon rörde sig till fots då olyckan inträffade.

– Vi börjar utreda vad det är som har hänt och varför hon befann sig på olycksplatsen den tiden på morgonen. Tyvärr kan jag i det här skedet inte säga mer än så, säger Uusimäki.

Enligt Uusimäki informerar polisen mer om händelsen endast om det finns uppenbara orsaker att göra det.

– Men som det ser ut nu kommer vi inte att informera mer om olyckan.

Plankorsningen på Företagaregatan i Runsor är försedd med bommar som varnar för anländande tåg.

På grund av olyckan är ett av morgontågen från Vasa till Helsingfors inställt. Följande tåg från Helsingfors är en halvtimme försenat, uppger VR på sin webbplats.

Pendolinotåget som startade från Vasa klockan 4.55 avbröt sin färd till Helsingfors i Runsor i Vasa på grund olyckan på Företagaregatan.

VR meddelade att det rörde sig om en personskada. Räddningsverket anlände snabbt till olycksplatsen och klockan 6.15 var läget normalt igen.

Zoom

Plankorsningen vid Företagargatan. Foto: Alexandra Furu



Uppdaterad 08:50 En kvinna blev påkörd och dog.