Kvällens Melodifestival har officiellt startat. Den andra deltävlingen inleddes med programledaren David Lindgren hängandes upp och ner på en strippstång sjungandes “Stayin' alive” tillsammans med flera dansare. Poledancing numret är krävande och programledaren avslutade med att kyla ner sig med två genomblöta svampar.

Snacket under veckan inför den andra deltävlingen har haft ett tydligt tema – att hålla sig frisk. Artisterna avslöjade sina knep för att hålla sig på benen, medan David Lindgren drabbades av magsjuka och blev isolerad. Nu är han dock åter på fötter.

När schlagercirkusen anlände till Göteborg för några dagar sedan pratades det mest om Liamoo och Margaret – enligt spelbolagen var det då i princip säkert att de skulle knipa finalplatserna.

Under veckan som gått har dock Samir och Viktor seglat upp som de stora favoriterna. Deras odds har hela tiden sjunkit och efter genrepet i går kväll tog duon en förkrossande seger i Melodifestivalklubbens sedvanliga publikundersökning.

Av de 790 personer som tillfrågades svarade 39 procent att de tyckte bäst om Samir och Viktors "Shuffla".

– Det är jävligt kul att många tror att vi kommer att gå direkt till final, sade Samir Badran tidigare till TT.

Liamoo kom tvåa i publikundersökningen med 22 procent av rösterna. Han berättade tidigare till TT att han inte har några särskilda förväntningar rent tävlingsmässigt:

– Jag vill bara göra ett så bra framträdande som möjligt, och ha så kul som möjligt.

Melodifestivalen tävlingsproducent Christer Björkman menar att deltävlingen är oviss in i det sista:

– Jag tycker att det känns helt öppet. Det beror helt och hållet på vilka som tittar och röstar och vilka artisterna når. Det handlar väldigt mycket om vilken output de har i sändningen, om de lyckas bryta igenom den där barriären mellan dem och publiken hemma.