Blue Fox fick värsta möjliga start på matchen när Petteri Hämäläinen kunde göra 1–0 på en retur efter drygt en och en halv minut.

Nästa bakslag kom omgående när stackars Joonas Poutanen skadade sig och tvingades kliva av i sitt första byte på flera månader. Derbyt var hans come back efter en lång frånvaro på grund av en handledsskada.

Det blev inte direkt bättre när Kevin Nylund i all sköns ro kunde förvalta Tero Saaristos frislagspassning och göra 2–0. I det läget såg Blue Fox ut som allt annat än ett lag i desperat behov av poäng.

Det var överlag inte mycket som stämde för Fox. Känslan av uppgivenhet blev konkret när gästerna gjorde 3–0 efter mindre än tretton minuter.

Den katastrof som var första perioden fullbordades efter 14 minuter när Aapo Lokasaari drog på sig en femmiuutare för slashing.

Det blev ändå bara ett mål bakåt i det numerära underläget.

Jonathan Nilsson ingav hemmapubliken lite hopp med sitt tidiga mål i andra perioden. Men det dröjde inte länge innan SB Vaasa hade straffat Blue Fox dubbelt för den reduceringen.

Lagen gjorde varsitt mål till i en mittperiod som spelades i ett makligt tempo.

Tredje perioden blev inte mycket mer än en formalitet.

I: 1.37 0–1 Petteri Hämäläinen (Riku Hakanen), 9.01 0–2 Kevin Nylund (Tero Saaristo), 12.43 0–3 Kaius Klemetti (Nylund), 17.08 0–4 Arttu Turunen (Olli Puputti) NÖ.
II: 1.37 1–4 Jonathan Nilsson (Mikael Nyvall), 22.30 1–5 Nylund (Saaristo), 23.54 1–6 Rasmus Nyström (Henry Backman), 32.54 1–7 Jyri Järvinen (Saaristo), 35.00 2–7 Aapo Lokasaari (Jukka Keskisipilä).
III: 48.18 3–7 Viktori Niemi (Keskisipilä) NÖ, 51.10 3–8 Kari-Matti Viinamäki (Turunen), 54.45 4–8 Didrik Lillas (Anton Kallvik), 56.14 4–9 Kevin Nylund.